Blikkåpnerprogrammet

Høsten 2020 ansatte Galleri F 15 åtte talentfulle 15-19 åringer i Blikkåpnerprogrammet. Ungdommene skal jobbe med kunstformidling og kommunikasjon fra sitt ståsted, med mål om å gjøre galleriets aktiviteter og utstillinger mer tilgjengelig for et yngre publikum.

Blikkåpnerne er allerede godt i gang med arbeidet, og jobber nå med egne konsepter og uttrykk knyttet til den aktuelle utstillingen Noe må gjøres av Charlotte Thiis-Evensen.

De åtte ungdommene kommer fra Moss, Rygge og Hølen, og er til daglig elever på videregående skole. De kommer inn i prosjektet med forskjellige interesser og bakgrunn, men alle er enige om at kunst er viktig, og har et ønske om å sammen bidra til at andre unge også skal få øynene opp for samtidskunst.

Png

Blikkåpnerne 2020/2021: Ludvig, Michael, Mia, Mah-Noor, Evelina, Håvard, Sofia og Hasan.

Vi i Galleri F 15 forventer at blikkåpnerne vil bidra med nye tanker og idéer, og utfordre noen av de regjerende normer for hvordan engasjere og formidler kunst. Vi ser spesielt verdien av deres førstehånds kompetanse på målgruppen, som er ungdom i Moss.

Blikkåpnerne har opprettet sin egen konto på Intagram @generasjonf15 Hvor publikum kan følge med på ungdommenes prosjekter.