Galleri F 15

Konsert med Mariann Fjeld-Solberg og Ilmi-Åse Mathiesen

19.mai - 19.mai

Siste søndag under utstillingen «Charlotte Wankel og L’Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Høvik» blir utstillingsrommet arena for musikk som gjenspeiler kunsten. Vi får oppleve Grieg, Liszt, Kurt Weill og Hjalmar Borgstrøm. En musikalsk reise til 1920-tallets avantgardistiske strømninger i Europa, der musikken ble sterkt påvirket av samtidens billedkunst.

Konserten strekker seg fra Griegs kjente og høyt elskede verker til den mindre kjente Hjalmar Borgstrøms musikk. Borgstrøm var virksom samme tid som Wankel og i hans senere verker hører vi en puristisk klangverd som også kan sammenlignes med Wankels penslelstrøk. Vi beveger oss via Franz Lizsts fargerike toner over til Grieg, videre til avantgardismen og ender hos komponisten Kurt Weill.

Programmet presenteres med spennende historier om komponistenes liv og virke, samt hvordan de inspirerte og påvirket hverandre.

Mariann Fjeld-Solberg er en av Norges mest kjente sopraner. Hun har sunget mye ved Den Norske Opera og i høst kan vi oppleve henne der som Susanna i Mozarts Figaros Bryllup.

Ilmi-Åse Mathiesen er en av Norges mest populære pianister. Hun har studert ved Barratt Dues musikkinstitutt og spiller jevnlig ved ulike arenaer i Europa.

Velkommen til en unik opplevelse som blander Wankels enestående kunst med musikk av høyt aktede komponister, framført av noen av Norges fremste musiker.

Velkommen inn!

 

Tilbake til kalender