Galleri F 15

Skogvandring – A Message from Nature

29.mai - 29.mai

Stian Omenås: A Message from Nature part 1 (2022)
Maiken Mathisen Schau (fløyter), Åshild Skiri Refsdal (sopran), Mats Lemjan (klarinetter)

A Message from Nature – av Stian Omenås – er en vandring i Albyskogen i møte med naturen og nye lyder, søndag 29.mai kl.14:00-14:45. Oppmøte senest kl.13:50 utenfor hovedhuset på Alby.
Fuglene kvitrer, vinden blåser svakt i de høye trærne, det knirker litt, bølgene slår rolig inn mot steinene.

Som kunstner søker man ofte det ekte, det tidløse, det storslåtte, det naturlige og det jordiske. Naturen er utgangspunktet for alt, men tar vi den på alvor ? Lytter vi til naturen ? Kan vi bidra til å løse deler av klimakrisen ved å lytte til naturen?

I denne vandringen møter vi tre musikere med hver sin plassering inne i skogen og nede ved sjøen. Denne søndagen er det naturlydene som er ”dirigenten” og inspirasjonen for musikerne. Lyden av naturen signaliserer til musikerne hvilke deler av notebildet som skal spilles, dynamikk, tempo, lengde og intensitet. Partiturene og ideen er utviklet av Mosse-komponist, Stian Omenås. Musikken er komponert gjennom intens lytting og fokus i skogen der vandringen skal gjennomføres.

Hvilke beskjeder sender naturen ut til oss ? Hvordan skal vi respondere, kommunisere og lære ? Lytting er utgangspunktet for alt godt.
Utøvere: Åshild Skiri Refsdal – sang, Maiken Mathisen Schau – tverrfløyter og Mats Lemjan – klarinetter
Arrangør: Galleri F15 og nyMusikk ØstfoldProsjektet støttes av Norsk Kulturråd, Moss Kommune, Komponistenes Vederlagsfond og Viken Fylkeskommune

Arrangementet er gratis.