Galleri F 15

Art on Wheels – utstilling og verksted

22. Oct 2023

Art on Wheels – utstilling og verksted for barn og ungdom!

Søndag 22. oktober kl. 12.00-15.00
Gratis inngang

Art on Wheels kommer til Alby! Prosjektet Art on Wheels er en samtidskunstutstilling for barn og ungdom som utforsker nye kunstverk av kunstnerne Zahars Ze (LV), Jurģis Peters (LV), Eva Vēvere (LV) og Oda Bremnes (NO). Art on Wheels byr på interaktive. unike kunstverk bestående av virtuell virkelighet, lyd og kinetikk. Tema er skapelsen av nye verdener. Deltagelse er gratis!

Deltakende barn er aktive med bruk av VR-briller og ‘hands on’ interaksjon med kunstverkene. Utstillingen byr også på ulike aktiviteter i tilknytning til de fire kunstverkene.

Utstillingskurator Sandra Ķempele sier:
«Vi ønsker å skape en positiv opplevelse av å besøke en samtidskunstutstilling. Det skal være en kreativ, aktiv og inspirerende opplevelse for barn og unge, og den skal fremme tilgjengeligheten av visuell kunst utenfor hovedstaden i Latvia.»

Art on Wheels initierer en dialog mellom kunstnere og studenter, involverer barn aktivt i prosessen med å skape et kunstverk, og tar opp temaer som er viktige for barn og unge. Prosjektet kan oppleves i to minibusser som besøker skoler, festivaler og kunstinstitusjoner i Latvia i tillegg til 2 steder i Norge; Galleri F15 og Fredrikstad Animation Festival. Art on Wheels er produsert av Art Center NOASS (LV) sammen med Fargefabrikken (NO) med støtte fra “The European Economic Area (EEA) grant programme – Local Development, Poverty Reduction and Cultural Cooperation.” Prosjektet er også støttet av Novum Riga og Office for contemporary Art Norway – OCA.

Les mer om prosjektet her:
http://www.noass.lv/en/art-on-wheels/
http://fargefabrikken.no/2023/04/17/art-on-wheels/