Galleri F 15

Fagdag for kunst og håndverkslærere

24. May 2023

Onsdag 24. mai har Galleri F 15 gleden av å invitere kunst og håndverkslærere til en fagdag med omvisning og verksted!

Vi opplever utstillingen ABUNDANCE – DEN 45. TENDENSER BIENNALE FOR NORDISK KUNSTHÅNDVERK, og samtaler om hvordan man kan arbeide med elever i møte med samtidskunst. Etter lunsjpause følger et kreativt verksted med tekstilkunstneren Ellen Grieg. Gjennomgående tema i utstillingen er bærekraft, og vi tar det med videre inn i verkstedet hvor bruker vi gjenbruksmaterialer i sammenføyning. Mer info finner du nedenfor.

Nøkkelord: Kunsthåndverk, bærekraft, klima, omsorg, transformasjon, gjenbruk, dialog, sammenføyning, inspirasjon og felleskap

PÅMELDING
Tilbudet er gratis, men krever påmelding.
Begrenset antall plasser, først til mølla!
Deltagere står for mat og reise. På Alby Cafe er det mulig å kjøpe lunsj.

MELD DEG PÅ HER

PROGRAM
10.00 – Introduksjon og omvisning med formidlingskurator Frida Marie Edlund
10.45 – Faglig gruppeoppgave i utstillingen
11.10 – Presentasjon og oppsummering
11.30 – Lunsj
12.00 – Sammenføyningsverksted med tekstilkunstner Ellen Grieg
13.40 – Oppsummering og avslutt

OMVISNING
Vi har omvisning i ABUNDANCE – DEN 45. TENDENSER BIENNALE FOR NORDISK KUNSTHÅNDVERK, og ser blant annet Ellen Griegs kunstverk «Kveil». Abundance betyr overflod, og utstillingen vil fremme en måte å se verden på som verner om rikdom av livsformer, relasjoner og historier. Med budskap om omsorg for naturen og fremtidshåp møter vi kunst av 14 kunstnere med tilknytning til Norden og Sápmi. Utstillingen er kuratert av Ki Nurmenniemi fra Helsinki som er kurator, kunstskribent og forsker. Mange av kunstnerne jobber med resirkulerte eller gjenbrukbare materialer. Noen holder liv i eldgamle håndverkstradisjoner som risikerer å forsvinne, mens andre eksperimenterer med ny teknologi.

VERKSTED
Tekstilkunstner Ellen Grieg viser eksempler på sammenføyningsteknikker innen tekstil og dere lager egne kreative små tekstilkunstverk. Sammenføyning ses i et bredt perspektiv hvor dere blant annet fletter, knytter og syr. Vi blir kjent med ulike materialer og deres egenskaper. Vi håper å inspirere til å bruke sammenføyning på en kreativ måte i møte med elever.

ELLEN GRIEG
Ellen Grieg (f. 1948) er en anerkjent Oslo-basert tekstilkunstner, som er kjent for sine store fargerike tauskulpturer. I over 25 år har Grieg vært leder av tekstilverkstedene på Kunsthøgskolen i Oslo. I sitt virke i kunstutdanningen har hun forsket på farger og på farging av naturlige og syntetiske fibre, blant annet teknikker som batikk og plangi. Hun har brukt noen av disse teknikkene på fortøyningstau.

FRIDA MARIE EDLUND
Frida Marie Edlund (f.1984) er formidlingskurator ved Galleri F 15. Hun har en Master of Education i kunst og mediefag ved Umeå Universitet og en Master i fotografi ved University of Westminster. Frida har lang erfaring med undervisning i den norske skolen og formidling i kunstfeltet.