Ute

Familieverksted på Alby

6. okt, 12:00

Vi inviterer til verksted for familier med kunstneren Anja Bjørshol på Alby, søndag 6. oktober!

Tid: søndag 6.10.2024, 12:00-15:00. Møt gjerne opp 12:00, så vi kan oppleve verket sammen.
Sted: Skogen på Alby (ved parkeringsplassen). Ved dårlig vær flytter vi verkstedet inn i 2. etasje på F 15 verksted. 

Om høsten forbereder naturen seg på å gå i dvale. Fargene endrer seg. Naturen blir langsommere. Alt i naturen er avhengig av hverandre og har et samspill. Trærne lytter til hverandre. Lytter, slik at syklusen opprettholdes. Men hva skjer hvis det forstyrres og skapes ubalanse? Hva skjer hvis noe blir utestengt og ikke får plass? 

Ute i skogen på Alby er det et lydverk av kunstneren Joanna Lombard. Fra trærne høres latter. Latter som i utgangspunktet er inkluderende. Latter som skaper glede og smitter over på den som lytter. Men hva om latteren går over til å bli det motsatte? Hva om man ikke ler sammen lenger, men blir ledd av?

I verket til Lombard skaper latteren et ubehag. En følelse av å ikke kjenne tilhørighet. Et latterkor av ulike stemmer du ikke er en del av. Latter som gir deg følelsen av å bli utestengt. Da kan man gjøre det motsatte ved å gi plass til hverandre. Stå sammen å kjenne styrke i det å være et vi.

Med ulike tekstiler av silke skal vi skape samspill og trygghet. Lytte til hverandre og naturen. Gi plass, uten å forstyrre, men vise synlighet og ivaretakelse, hvor tekstilene gir trygghet til deg, til naturen og til og det å kjenne et vi. 

Praktisk info:

Verkstedet er åpent for barn sammen med sine familier.

Galleriet har gratis inngang på søndager, og i 1. etasje på verkstedet blir det denne helgen mulighet for å oppleve en utstilling med arbeider laget av de unge deltakerne på ferieklubben på Alby!