Åpning av fellesarbeid på Reier skole

Et stort fargerikt fyrverkeri av tau og trå svever fra taket i trappen på Reier Skole.

8. desember 223 var det åpning av et fellesarbeid lagd av elevene på skolen og tekstilkunstner Ellen Grieg.

I tre år har Galleri F 15 og Reier skole hatt ett samarbeidsprosjekt, Kunst i Nærmiljøet. Prosjektet tilbyr rom for medvirkning, deltagelse og tverrfaglig læring, med utgangspunkt i utstillinger på Galleri F 15 og uteområdet på Alby. Elevene som nå går på 6. trinn har opplevd og lært om samtidskunst både på Galleri F 15 og andre institusjoner, og fordypet seg i ulike teknikker og temaer sammen med kunstnere og kuratorer på F 15 verksted.

Våren 2023 inviterte Galleri F 15 alle trinn på Reier skole til å jobbe med sammenføyning sammen med Ellen Grieg. Inspirert av Ellens tauskulptur «Kveil» lagde elevene sine egne små tauskulpturer, som Ellen så føyet sammen til dette arbeid. Elevenes individuelle uttrykk og farger er satt sammen til et symbol for skolen og felleskapet.

Takk til alle fantastiske elever og personale på Reier skole! Vi gleder oss til videre samarbeid. Takk til Ellen Grieg for at du har gitt innblikk i ditt kunstnerskap og inspirert elevene til å uttrykke seg kreativt. Takk til Sparebankstiftelsen DNB som har støttet prosjektet.

Se bilder fra åpningen under.

IMG 9434

IMG 9464

IMG 9486

IMG 9482

IMG 9490

IMG 9445

IMG 9477

IMG 9473