Momentum 12

Tidsritualer

27. aug 2023

MOMENTUM 12: Together as to gather 

Kom i bevegelse, sans deg inn i et levende rom, i et rituale med bevegelse, musikk og poetisk tekst.

Kanskje finner vi et hemmelig rom i tiden? Og kanskje kommer du i en tilstand du kan bære med deg videre?

Kjenne gress og vind som om det var første gang. Kjenne flyt, stakkato, kaos, lyrisk og stillhet, de 5 universelle rytmene. Bli forlengelser og reflekser av et landskap!

Tidsritualer foregår i eplehagen på Alby gård, 27. august klokken 17:00–20:00.

Eventet 26. august er avlyst!

Tidsritualene er gratis, men krever påmelding gjennom denne lenken: Can I breathe in it? (deltager.no). Velg en dato og meld deg på.

Ta med deg vannflaske og varme klær, gjerne lag på lag. Det vil bli servert frukt og te.

Tidsritualer er en forlengelse av “Kan jeg puste i det” i Naturhuset på Alby, som ble skapt for Momentum 12. Kun de påmeldte vil være tilstede under ritualet.

Alt må være i bevegelse
bli sin egen virkelighet

Varm hilsen fra Huke & Hertling

Arrangementet er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Trondheim kommune.

Om Huke & Hertling

Marte Huke er poet og forfatter. Siden 2002 har hun gitt ut seks diktsamlinger, en gjendiktning og en roman på Tiden forlag. Siste utgivelse: “Los” (2023). Huke er opptatt av forholdet mellom menneske og landskap og ordenes materialitet. Hun har jobbet tverrkunstnerisk i mange sammenhenger, både med musikk, dramatikk og billedkunst. Hun grunnla Æ Å Trondheim Litteraturfestival sammen med andre poeter i Trondheim. Diktene og romanen hennes er oversatt til flere språk. Mer informasjon: martehuke.com.

Ann-Cathrin Hertling arbeider kollektivt. Hun er en sjangerfrigjort kunstner med fokus på opplevelse og samhandling. I over 20 år har hun undersøkt kunstens mulighet til å skape nye måter å være sammen på. Med levende materialer som prosess, samhandling, tid, sted, musikk, dans og relasjoner skaper hun langvarige sosiale kunstverk i ulike private og offentlige rom. Ikke som en forestilling, men som tilstander i form av temporære felleskap, som transcenderer tiden, slik at nye virkeligheter fremtrer.

Hertling er utøvende og kunstnerisk leder i samarbeid med musiker Siri Gjære på den tverrestetiske plattformen Wild at Art og den ene i duoen Hertling & Andreassen. Se: www.wildatart.no  og https://elinandreassen.no/hertling%20%26%20andreassen.html

Parallelt med sitt kunstnerskap har hun i over 17 år praktisert den frie dansemeditasjonsformen 5Rhythms ® og er sertifisert lærer i 5Rhythms ®  waves level, i bevegelsekartet: FLYT – STAKKATO – KAOS – LYRISK – STILLHET ®

https://www.5rhythms.com/teachers/Ann-Cathrin+Hertling

De siste 10 årene har Huke & Hertling samarbeidet i flere langvarige kunst­prosjekter som en del av kunst­kollektivet Wild at Art og Hertling & Andreassen. Til MOMENTUM 12 arbeider de for første gang sammen som en duo.

Med Kan jeg puste i det? leter Huke & Hertling etter landskapet som ligger i mellomrommene. Tidsritualene inviterer deg til å våge deg ut av lineær tid og sanse det levende rommet av sirkulær tid. Hva skjer med tidsfølelsen og kroppen vår når vi entrer denne portalen? Kan vi finne et sted som ikke er definert?

Tidsritualer er en forlengelse av “Kan jeg puste i det” i Naturhuset på Alby, som ble skapt for Momentum 12. Kun de påmeldte vil være til stede under ritualet.

Midlertidig tekst i dialog med naturutstillingen (1983) i Naturhuset av Tor Smedling. Takk til statsforvalter Gunnar Bjar for at vi fikk gå i dialog med teksten.