Galleri F 15

Turist i egen by – på Alby

6. mai 2023

Hjertelig velkommen til Galleri F 15 på Turist i egen by!

Galleri F 15 inviterer til en dag fylt med kunstopplevelser, kunstnermøter og kreative verksted. Alle aktiviteter er åpne for alle aldre, om ikke annet er nevnt i teksten. Og deltagelse er gratis!
Bli med på omvisning i utstillingen ABUNDANCE, interaktivt lydverksted med kunstner Pearla Pigao og på å utforske planteriket med kunstnerne Nicolas Hughes og Kate Alys Aster i prosjektet Lan(d)guage.

PROGRAM

Hele dagen kl.11.00-16.00
– Åpent verksted på arbeidstunet (i Naturhuset ved dårlig vær)
– Blikkåpnerne, galleriets ungdomsgruppe, viser en skulptur på arbeidstunet (ved F 15 Verksted) som de har laget i samarbeid med kunstner Jakob Oredsson. Materialene er funne objekter fra Alby, som tidligere har blitt vist i Oredsson sin utstilling Symbiotiske Fortellinger Alby, Alltid, Allerede. Barn og ungdommer inviteres til å sette sitt preg på verket.

I Galleriet
Kl.11.00
Kan man spille musikk med vann? Kunstner Pearla Pigao inviterer barnefamilier å lage musikk sammen i hennes interaktive lydverk Different Kinds of Water.

Kl.12.00, 13.00, 14.00
Omvisning i Abundance med formidler.

Kl.12.30, 13.30, 14.30
Pearla Pigao presenterer sitt interaktive lydverk Different Kinds of Water og inviterer publikum til å lage musikk og lyd sammen.

F 15 verksted
Kl.12.00, 13.00 og 14.00
Nicolas Hughes og Kate Alys Aster tar dere med på en tur gjennom planteriket i nærmiljøet i deres prosjekt Lan(d)guage. Hvilke spiselige planter har vi rundt oss? Vi plukker, lager te og utforsker plantene gjennom kreative uttrykk i tegning og tekst.

Om Abundance
Den 45. Tendenser-biennalen tar for seg overflod, «abundance» på engelsk, en måte å se verden på som verner om mangfoldet av livsformer, relasjoner og historier. Overflod er både et konseptuelt rammeverk for å fremme endringer i kulturen og en estetisk innfallsvinkel som feirer kompleksitet og tar opp i seg alle regnbuens farger. Den bredere kulturelle konteksten for utstillingen er behovet for nye verdier i klimakrisens og de økologiske sammenbruddenes tidsalder. Virkelig bærekraft kan ikke oppnås bare med bevaring og vern, det krever også at vi endrer adferd og skaper nye tradisjoner tilpasset en ny tid.

Om kunstnerne
Pearla Pigao er en Oslo-basert kunstner, musiker og kunsthåndverker. Med bakgrunn innen både musikk og tekstilkunst, utforsker hennes arbeider forholdet mellom lyd og materiale. Hun trekker veksler mellom veving og musikalsk komposisjon gjennom å lage håndvevde tekstiler som skaper visuelle, taktile opplevelser av lydstrukturer.

Kate Alys Aster og Nicolas Hughes kommer begge fra Wales i Storbritannia. Kate er kunstner og utdannet innen urtemedisin ved The Scottish School of Herbal Medicine og Lincoln University. Nicolas er kunstner og formidler, utdannet ved KHiO. Lan(d)guage er et praksisbasert forskningsprosjekt med fokus på menneskelig språk og dets tilknytning til naturen, naturlige habitat og ikke-menneskelig intelligens.

Gratis lokalbuss fra Moss!
– Buss 20 Refsnes til Ila. Fra Ila til Galleri F 15 er det 22 minutters spasertur i naturskjønne områder.
– Buss 205 Framnes til Jeløy Folkehøgskole – 21 minutter å gå gjennom skogen. Bussen går hver time på lørdag.
– Ønsker dere å ta turen gjennom skogen og kulturlandskapet kan dere velge Linje 20 «Refsnes» til Hoppern. Følg Hermodsgate til gangsti som tar av til venstre ved Hermodsgate 22. Stien går videre gjennom skogen til Alby og tar ca 25 minutter å gå.