Galleri F 15

Christian Messel

1. feb - 30. mar 2014

The Voice of Authority

Christian Messel stiller ut et utvalg arbeider fra tidligere produksjoner samt helt nye arbeider i Galleri F 15s 1. etasje. Det som slår en i møte med hans kunst er hvordan han både formidler en fascinasjon for vår vestlige billedtradisjon og dens kvaliteter, samt en refleksiv holdning til denne.

Motivene har vi sett før. Vi kjenner noen av dem igjen fra kunsthistorien.  Christian Messel går løs på ikoniske motiver, blant annet verk av Velazquez, Van Eyck, David og Gainsborough. Om man ikke kjenner til disse kunsthistoriens store mestre, eller deres kanoniske verk, har man helt sikkert sett bildene, eller billedformularene brukt i kommersielle sammenhenger.

Et annet slående aspekt ved Christian Messel kunst er at samtidig som det gjenkjennbare er tilstede er det også store forskjeller. Messel har hatt en ide med å overføre de store mestrenes bilder til sine lerreter. Dette spenner fra helt små forskyvninger i betrakterens posisjon foran motivet, fravær av sentrale komponenter til mer collagemessige sammenstillinger.

Med denne utstillingen ønsker Galleri F 15 å tilgjengeliggjøre Messels kunst for publikum. For, selv om flere av hans verk er representert i offentlige museer, er det sjelden vi får gleden av å oppleve verkene i en utstilling.

1 Serie D# 11 (Velazquez), Akryl, 2 Deler, Hver 180 X 100, 2009, Statoil

Serie D# 11 (Velazquez), akryl, 2 deler, hver 180 x 100, 2009, Statoil