Galleri F 15

John David Nielsen

1. feb - 30. mar 2014

Det malte bilde

John David Nielsen er en av de ypperste figurative kunstnerne med et modernistisk islett som vi har her til lands. Hans bilder utstråler en fargeprakt og djervhet i strek og komposisjon samt poengterer mediets egenart som ingen andre kan vise til.

 Nielsens billedproduksjon startet allerede på 1960 tallet, men til denne utstillingen, Det malte bilde, er det et utvalg hovedsakelig fra hans produksjon fra 1980 tallet og frem til i dag.

I utstillingen i Galleri F 15s 2. etasje er det bylandskaper med gateløp og monumenter, interiører med figurer, landskapsbilder og selvportretter. Maleriene er utført i tempera og pastell. Noen få grafiske arbeider utført i koldnål er montert samlet i trapperommet.

John David Nilsen er en formalestetisk kunstner som tar inntrykk fra sjelslivet og knar vibrasjonene inn i interiører hvor sofaer, vinduer og speil er bærende komponenter.

 I 2. etasje på Galleri F 15 inngår hans malerier i spennende monteringer hvor interiøret er fjernet i utstillingsrommene, men oppstår i maleriene, og hvor de blanke vinduene i maleriene med landskaper utenfor sidestilles med galleriets vinduer og det flotte utsyn over Jeløya – ut til et annet sted.

Kunstverkene vokser på en om man tar tiden til bruk. Eller sagt med John David Nielsens egne ord i artikkelen Maleri og opplevelse: Foran et bilde, må enhver forholde seg som foran en fyrste, og vente på at det skal tale til en, og ikke selv tale til det, for da vil man bare fornemme seg selv.

Foto John David Nielsen

Foto: John David Nielsen