Galleri F 15

Tegneklubben i anledning Galleri F 15s 50-års jubileum

23. apr - 8. jun 2016

Utstillingen vises i Storsalen på Alby.

Tegneklubben er et samarbeidsprosjekt mellom Terje Nicolaisen, Paul Dring, Martin Skauen, Bjørn Bjarre og Ulf Carlsson. Siden 2004 har klubben hatt sporadiske møter der de tegner, konspirerer og diskuterer kunstens framtid. 

 Tegningene bærer preg av et spontant forum for tanker og meninger, og presenterer underlige observasjoner, humoristiske former og ugjennomførbare ideer. Det er et kollektivt prosjekt som vektlegger improvisasjon, eksperiment og samarbeid. Tegningene oppstår i møtet mellom fem forskjellige sensibiliteter i opposisjon til kunstmarkedet, den individuelle kunstneren og kunstteoriens instrumentalisering av mening.

Tegneklubben har i fellesskap produsert rundt 10.000 tegninger. De har laget mange steds-spesifikke utstillinger flere steder i Norge og utlandet, undervist på Kunsthøyskolen i Oslo og blitt intervjuet på NRKs Nasjonalgalleriet. I 2012 prydet de hovedinngangen av Oslo S med et stort skilt som sakte skiftet farge, mens tre forskjellige gratisaviser ble delt ut på stasjonsområdet. Sommeren 2013 hadde de en stor utstilling på KinoKino i Sandnes, samtidig som en egen avis med tegninger ble utgitt på Hovefestivalen. I 2015 var de invitert som visuelle kommentatorer fra sidelinjen på Kulturrådets 50-års jubileum i Harstad, og i 2016 er de invitert til å gjøre lignende prosjekter på VossaJazz og Galleri F15s 50-års jubileum.

Foto Ingeborg Øien Thorsland

5858345 3248491