Galleri F 15

TIME OUT.TENDENSER 2012

31. mar - 24. jun 2012

Tendenser er Galleri F 15s årlige utstilling med fokus på samtidskunsthåndverk, og etablert som en institusjon på kunsthåndverksfeltet i Norden. Siden begynnelsen av 1970-tallet har Tendenser undersøkt og satt fokus på det som rører seg innen samtidskunsthåndverket, og vist fagfeltets enorme utvikling, i form og funksjon, størrelse og innhold. Tendenser er gjennom årene kuratert av en rekke profilerte nordiske fagpersoner. Time Out. Tendenser 2012 er den 39. i rekken.

De seneste årenes Tendenser har stilt spørsmål om hva kunsthåndverk er og bør være og hvor grensen går mellom kunsthåndverk og billedkunst. I årets utstilling beveger kurator Heidi Bjørgan seg utenom disse problemstillingene og åpne for en større fordypelse i materialene, bort ifra taktiske spilleregler, smarte strateger og diskusjoner. Tittelen Time Out. Tendenser 2012 signaliserer et ønske om en tenkepause og en annen tilnærming til fagfeltet. Bjørgan drister seg utenom de konseptuelle diskusjonene og ber om nettopp time-out! Hun ønsker at vi skal stoppe opp, la oss engasjere og utfordre av det som hvert enkelt materiale; glass, tre, keramikk, tekstil og metall, åpner for. -Jeg er opptatt av at det lages god kunst, sier Heidi Bjørgan. Enten det er kunsthåndverk eller billedkunst. Derfor er årets tendenser ikke et innlegg i debatten om kunsthåndverk eller billedkunst.

35 arbeider av etablerte og profilerte kunshåndverkere er hentet fra to land: Norge og Finland. Avgrensingen åpner for en grundigere følelse av og innsikt i den materialbevisstheten som gjør seg gjeldende i de to land, med de forskjeller og likheter som måtte finnes.

KUNSTNERE
Andrew Barton (NO), Svein Narum (NO), Signe Solberg (NO) Anne Thomassen (NO), Tove Tømmerberg (NO), Borghild Rudjord Unneland (NO), Rikka Latva-Somppi (FI), Sari Liimatta (FI), Nithikul Nimkulrat (FI), Kim Simonsson (FI), Caroline Slotte (FI).

KURATOR
Heidi Bjørgan

Riikka Latva Somppi, Aamupesu Morning Washing , Jan 2010, 8,5 X 32,5 X 32,5 Cm, Photo R. Latva Somppi K

Riikka Latva-Somppi, Aamupesu - Morning Washing (2010).