I forbindelse med utstillingen Charlotte Wankel og L’Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Høvik i Galleri F 15, tilbyr vi omvisning og verksted tilpasset grunnskoleelever fra 3. til 10. trinn. Elevene får selv uttrykke seg muntlig gjennom omvisning i utstillingen og praktisk i verkstedsdel i vårt nye F 15 verksted! Vi tilpasser omvisning og verksted etter hvilke trinn i grunnskolen vi får besøk av.

Charlotte Wankel og kubismen
Charlotte Wankel vokste opp på Kambo gård og er en av Norges tidligste kubister. På 1920-tallet studerte og malte hun i Paris og kjente og lot seg inspirere av noen av kubismens og funksjonalismens mest kjente kunstnere og arkitekter, slik som Fernand Leger og LeCorbusier. Med denne utstillingen løfter Galleri F 15 frem en tidlig modernistisk kunstner som arbeidet i det abstrakte og nonfigurative formspråket. Hun ble ikke akseptert i sin egen tid, som kvinne og kubist, men får stadig mer oppmerksomhet i dag, noe både utstillingen på Galleri F 15 og boka av kurator Hilde Mørch, bidrar til.

 

Omvisning og verksted

Vi vil se på noen av utstillingens malerier og bli bedre kjent med Charlotte Wankels særegne malerstil og lære om kubisme, komposisjon og abstraksjon. Vi ønsker også å snakke om hvordan det var å vokse opp i Moss på slutten av 1800 tallet. Hvordan behandlet man gutter og jenter ulikt på denne tiden? Var det akseptert for en kvinne å bli billedkunstner? I verkstedet etter omvisning skal elevene gruppevis arbeide med komposisjon og lage skulptur av geometriske former. Disse vil til sammen bli til et stort felles verk eller installasjon. Til slutt har vi en tegneøvelse.

Kompetansemål, 4.trinn

Kompetansemål, 7.trinn

Kompetansemål, 10.trinn

 

Digital læringsressurs, 8.-13. trinn;  Kahoot

Lær om den norske modernisten Charlotte Wankel som vokste opp på Kambo gård ved Moss. Hun dro tidlig til kunstmetropolen Paris hvor hun ble en del av avantgarde miljøet på 1920 tallet. Hvem inspirerte henne?

Kahoot finner du her

ToBee 12web

Utstillingen i media:

09.02 Dagsavisen Endelig Får Hun Som Fortjent

06.02 Klassekampen Wankel I Helfigur

ÅPENT TIRSDAG - SØNDAG

kl. 11.00 - 17.00

BESTILL OMVISNING OG VERKSTED