Galleri F 15 ansetter ny direktør

Galleri F 15 er glade for å annonsere Lise Pennington som ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Hun tar over direktørjobben for Dag Aak Sveinar som takker for seg etter 16 år. 

Kunsthistoriker og kurator Lise Pennington er tidligere sjefskurator og konstituert direktør ved ARoS Aarhus Kunstmuseum. Hun har lang erfaring innen strategi og utvikling, og har en sterk kuratorisk visjon.

Anne Hilde Neset, styreleder for Galleri F 15, er fornøyd med ansettelsen:

«Vi er veldig glade for å ønske Lise Pennington velkommen som ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Hun er en spennende kandidat med lang erfaring innen utvikling og strategisk tenkning og har en solid internasjonal kuratorbakgrunn. Vi har ambisiøse planer for å utvikle Galleri F 15, og vi ser frem til å samarbeide med Lise i dette neste kapittelet av institusjonens historie.»

Etter 12 år ved et av Danmarks største kunstmuseer, har Lise Pennington et sterkt internasjonalt nettverk i samtidskunstverdenen. Hun var en sentral skikkelse i å lede ARoS gjennom en omfattende utvikling fra 2015 til 2020, samt utvidelsen av museet med et underjordisk gallerirom og en stor permanent James Turrell-installasjon. Hun har en lang historie med kuratorprosjekter, både gruppe- og soloutstillinger og har blant annet kuratert utstillinger med kunstnere som Shirin Neshat, Isaac Julien, Douglas Gordon, Do Ho Suh, Grayson Perry, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Freeman & Lowe, James Rosenquist og Joana Vasconcelos.

Om utnevnelsen sier Lise Pennington:

«Jeg gleder meg veldig til å være med å videreutvikle Galleri F 15 og MOMENTUM-biennalen. MOMENTUM har lenge hatt status som den viktigste biennalen i Norden med stor faglig tyngde – og Galleri F 15 er en ekte perle. Jeg ser et stort potensiale i både MOMENTUM og Galleri F 15, herregården fra 1800-tallet som ligger i et historisk landskap på Jeløy i Moss.»

Galleri F 15 har stilt ut samtidskunst og kunsthåndverk i over 60 år og er i en spennende utviklingsfase med ambisiøse planer for fremtiden. MOMENTUM-biennalen ble etablert i 1998 og slått sammen med Galleri F 15 i 2006. Den tolvte utgaven av biennalen åpner 10. juni 2023.

«Sammen med styret og et sterkt medarbeiderteam ser jeg frem til å jobbe videre med det lokale miljøet og spisse den kunstneriske profilen enda mer. Ambisjonen er å jobbe med et kunstnerisk program som kan øke oppmerksomheten både nasjonalt og internasjonalt, sammen med interessante arrangementer og god og engasjerende formidling for både voksne, barn, unge og familier,» sier Lise Pennington.

Når hans 16-årige åremål går mot slutten, vil Galleri F 15 benytte anledningen til å takke avtroppende direktør Dag Aak Sveinar for hans langvarige engasjement for galleriet, MOMENTUM-biennalen og lokalsamfunnet.

Lise Pennington tiltrer stillingen 1. september 2023.

Foto: Emil Herold.