Omvisning i utstillingen Exitus – død, sorg og melankoli

8. apr - 31. mai 2017

I vårens utstilling på Galleri F 15 tematiseres døden fra ulike perspektiv og konfronterer oss med eksistensielle tanker og refleksjoner rundt liv og død. Utstillingen tar opp hendelser fra egen samtid og nyere historie.

Flere av kunstnerne tar utgangspunkt i personlige opplevelser. Britiske Jo Spence arbeider med foto og dokumenterer sitt eget sykdomsforløp og hennes opplevelse av det. Mattias Härenstam prøver å forstå sin fars selvmord gjennom en rekonstruksjon av handlingsforløpet i etterkant. Thomas Henriksson holdt på å dø i en brann i atelieret sitt og ble sterkt brannskadet. Etter han kom ut av sykehuset laget han en serie arbeider med tittelen Ildbilder.

Sverre Malling var rettstegner for Klassekampen under 22. juli rettssaken og viser et av disse portrettene i utstillingen. Kurator og kunstner Claudia Reinhardt – Teljer iscenesetter i sin fotoserie par som har tatt sitt eget liv av politiske eller personlige årsaker. Flere av selvmordene var en direkte konsekvens av naziregime i Tyskland og jødeforfølgelsen.

På grunn av sterke inntrykk anbefaler vi utstillingen fra ungdomsskole og oppover.

En omvisning varer i ca. 45 min. Vi anbefaler 20 elever pr. omvisning.