Stille møter.Store rom

8. jan - 25. mai 2017

Vandreutstilling

Stille møter.Store rom er en vandreutstilling med kunsthåndverk fra fem nordiske kunstnere. Utstillingen bygger på den tradisjonsrike utstillingsrekken på Galleri F 15; Tendenser. Helt siden 1971 har galleriet fulgt utviklingen av kunsthåndverket, fra brukskunst til dagens grenseoverskridende praksis. I utstillingen møter elevene kunstnere som arbeider i hvert sitt materiale og sin tradisjon, men som utfordrer hva kunsthåndverk kan være. Med utgangspunkt i keramikk, porselen, tekstil, smykkekunst og foto skapes ikke funksjonelle gjenstander, men konseptuelle kunstverk som på ulik vis kan få oss til å reflektere rundt hverdagslige situasjoner og vårt forhold til natur, minner og kropp.

I formidlingen av utstillingen vil vi fokusere på at barna tar i bruk hele sanseapparatet. Vi legger vekt på det å se, men og bruke hele kroppen i møte med arbeidene. Hvordan beskrive det man ser og hvordan det føles? Ved å ta i bruk sansene legger vi vekt på hvordan kunstverket virker på oss fysisk. Hvordan er forholdet mellom det å se og det å røre?

Kunstnerne: Irene Nordli (NO), Marie Torbensdatter Herman (DK), Sigurd Bronger(NO), Miro Sazdic (SE), Gunvor Nervold Antonsen (NO)

 Turne i samarbeid med Østfold kulturutvikling – Den kulturelle skolesekken

Produsent: Punkt Ø – Galleri F 15 og Momentum

Med: formidler Kristin Romberg

1.-4. trinn

En skoletime