Pauline Fondevila kombinerer tegning og tekst for å lage en poetisk atmosfære av muligheter. Ord og bilder kan dukke opp på papir, men de kan også prege seil. Til MOMENTUM10 har Fondevila koreografert performancen The Promise by the Sea bestående av 20 seilbåter hvor hun har malt seilene på hver enkelt optimistjolle. Båten illustrerer en fantasi, en mulighet for å rømme til en annen virkelighet, til sammenligning med hvordan barn observerer verden. Det er barn som styrer seilbåtenes bevegelser og på denne måten lager de tilfeldig poesi på sjøen.

Performancen dokumenteres på video som vises i Galleri F 15 under biennalen. I samme rom presenteres tegninger av Fondevila med lignende ord og tegninger som på seilene. Vi kan merke oss referanser til pirater, sanger, eskapisme og oppdiktede steder.

BIOGRAPHY
Pauline Fondevila (1972) fra Le Havre i Frankrike har studert litteratur og kunst. Hun bodde i Barcelona i fem år, og i 2007 flyttet hun til Rosario, Argentina hvor hun fremdeles bor. Hennes arbeider er innkjøpt til et antall private og offentlige samlinger, og de er jevnlig vist på internasjonale utstillinger og kunstmesser.

Siden 2005 er hun representer av Estrany de la Mota Gallery (Barcelona) og mer nylig av Diego Obligado (Rosario). Hun er opptatt av tegning, men skriver også noveller. Hun har publisert “A House and a Drum” (2014) og “Five Days in Colón City” (2018), begge gjennom forlaget Ivan Rosado. Hun er medlem i musikkgruppen Perro Fantasma.

Hennes arbeid “The Promise by the Sea,” vist på MOMENTUM10, ble først gang presentert i Frankrike i 2010, som en del av Le Havre-biennalen. Siden da har verket blitt vist i ulike kontekster (festivaler, utstillinger, kulturelle arrangementer og sportsarrangementer), landskaper (hav, sjøer, elver og kanaler) og på mange språk (fransk, flamsk, italiensk, spansk og nå norsk).