Pauline Fondevila forstår forslaget om Spuntveggen i Moss som en anledning for å fly. En serie av setninger med poetisk klang, ord som flyr, som synges, som tar oss med til fantasiens land. Setninger som blir del av tegninger, komposisjoner bestående av gester basert på kunstnerens fokus på gleden ved virkelighetsflukt.

Tre rom – tre vegger- gir oss muligheten til å definere noe temporært og noe sammenhengende. Pauline Fondevila tenker på veggen som en sang, som en mussikalst situasjon med flere lag som kan være full av lyd og detaljer som følger en melodi. Tegningene kan ses fra avstand, men inneholder også detaljer som bare kan oppdages ved en nærmere kikk. Tre setninger og en melodi, en komposisjon som skal sees og føles.

Fondevila

BIOGRAFI
Pauline Fondevila (1972) fra Le Havre i Frankrike har studert litteratur og kunst. Hun bodde i Barcelona i fem år, og i 2007 flyttet hun til Rosario, Argentina hvor hun fremdeles bor. Hennes arbeider er innkjøpt til et antall private og offentlige samlinger, og de er jevnlig vist på internasjonale utstillinger og kunstmesser.

Siden 2005 er hun representer av Estrany de la Mota Gallery (Barcelona) og mer nylig av Diego Obligado (Rosario). Hun er opptatt av tegning, men skriver også noveller. Hun har publisert “A House and a Drum” (2014) og “Five Days in Colón City” (2018), begge gjennom forlaget Ivan Rosado. Hun er medlem i musikkgruppen Perro Fantasma.

Hennes arbeid “The Promise by the Sea,” vist på MOMENTUM10, ble først gang presentert i Frankrike i 2010, som en del av Le Havre-biennalen. Siden da har verket blitt vist i ulike kontekster (festivaler, utstillinger, kulturelle arrangementer og sportsarrangementer), landskaper (hav, sjøer, elver og kanaler) og på mange språk (fransk, flamsk, italiensk, spansk og nå norsk).

Spuntveggen eies av Bane NOR og utstillingsarenaen er et samarbeid mellom Bane NOR og Punkt Ø.

Les mer om prosjektet