Galleri F 15

Linda Lamignan: If you go to the river

26. okt - 23. feb 2025

I denne utstillingen samler Linda Lamignan (f. 1988) verk fra 2021 til i dag.

Gjennom et overbevisende og rikt visuelt språk i video, maleri, lyd og performance utforsker Lamignan temaer som historiefortelling og oversettelse, transformasjon og kjærlighet.

Lamignan, som vokste opp i oljeregionen Stavanger og har røtter fra Nigeria, vever tematisk sammen oljeutvinning, muntlige historier og språk i en fortelling hvor det animistiske trossystemet, om at alt er levende og forbundet, spiller en nøkkelrolle.

I 2023 reiste Lamignan til Delta State i Nigeria. De tok båt gjennom Forcados-elven for å besøke Gbaramatu, bestefarens samfunn, hvor krokodiller anses som hellige voktere og refereres til som “mor”.

Lamignan utforsker ideene om krokodillen som en vokter av sine opprinnelige landskaper; råoljen (biologiske rester av forhistoriske krokodiller); deres forfedre, og dem selv/oss; og om hvordan utvinning av den jordende energien (råolje) fra jorden påvirker landskapets energi.

Utstillingen på Galleri F 15 snakker om verdisystemet som ser levende landskap kun som økonomiske ressurser. Likevel gir den også en mulighet til å forstå levende landskap som forlengelser av våre egne kropper, hvor tidens gang utfolder seg og kilder til visdom, ånd, minner og kjærlighet flyter.

Linda Lamignan (f. 1988, Stavanger) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Lamignan bor og arbeider i København og har gjort seg bemerket for sine utstillinger på steder som Quest, København (2023), Musée d´art de Joliette, Québec (2023), Copenhagen Contemporary, København (2022) og Rogaland kunstsenter, Stavanger (2021). I 2023 var Lamignan mottaker av Sparebankstiftelsen DNBs stipend, en anerkjennelse av et enestående talent. lindalamignan.com

Foto: Linda Lamignan, ABEDE, Sparebankstiftelsen DNBs stipendutstilling 2023. Fotografi av Jacky Jaan-Yuan Kuo.