Galleri F 15

Linda Lamignan

26. okt - 4. feb 2025

Galleri F 15 er stolte av å presentere soloutstilling med Linda Lamignan, en ung kunstner som knytter sin personlige familiehistorie til et globalt perspektiv. 

I denne utstillingen fyller Linda Lamignan alle rommene i galleriet med nye og eldre arbeider. Gjennom et stilsikkert og rikt billedspråk i video, maleri og lyd undersøker de temaer som vandring og diaspora, transformasjon og kjærlighet. Lamignan, som vokste opp i oljeregionen Stavanger og har røtter fra Nigeria, fletter tematisk sammen oljeutvinning, muntlige historier og språk i en fortelling der det animistiske trossystemet spiller en nøkkelrolle. Utstillingen vil vise et mangfold av Lamignans arbeider og tilby publikum en mulighet til å engasjere seg i deres kunstneriske univers.  

Linda Lamignan (f. 1988, Stavanger) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Lamignan bor og arbeider i København og har gjort seg bemerket for sine utstillinger på steder som Quest, København (2023), Musée d´art de Joliette, Québec (2023), Copenhagen Contemporary, København (2022) og Rogaland kunstsenter, Stavanger (2021). I 2023 var Lamignan mottaker av Sparebankstiftelsen DNBs stipend, en anerkjennelse av et enestående talent. lindalamignan.com

Foto: Linda Lamignan, ABEDE, Sparebankstiftelsen DNBs stipendutstilling 2023. Fotografi av Jacky Jaan-Yuan Kuo.