Brit Fuglevaag-verk er innkjøpt

Galleri F 15 gratulerer tekstilkunstner Brit Fuglevaag med innkjøp av to verk som nå vises i den 46. Tendenser-utstillingen.

Verket WOW (2024) er kjøpt inn til Innkjøpsfondet for Norske Kunsthåndverk. Verket vil inngå i samlingen til KODE kunstmuseer i Bergen. Havtrollet (2021) er kjøpt inn til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum sin samling.

Begge verkene kan oppleves i vår pågående gruppeutstilling den 46. Tendenser – I de rette hender fram til 12. juni 2024. 

Brit Fuglevaag (f. 1939) er blant våre mest anerkjente og innflytelsesrike tekstilkunstnere, kjent for sin eksperimentelle tilnærming til vevteknikker, ukonvensjonelle materialer og politisk engasjement. I utstillingen I de rette hender viser hun nye og eldre arbeider inspirert av kulturen, historien og landskapet ved steder hun bor og arbeider.  Verkene tematiserer de store utfordringene i vår tid, som naturødeleggelser og forsøpling av havet. Hvert enkelt arbeid er komplekse materialkomposisjoner der Fuglevaags særegne arbeidsmetode og “tenkning gjennom hendene” gir liv til røffe og fargesterke kunstneriske uttrykk.     

Fuglevaag 4

WOW (2024). Sisal og nylon 180cm x 80cm. Foto: Eivind Lauritzen, Galleri F 15.

Fuglevaag 7

Havtrollet (2021). Nylontau, ull, lin, sisal. 26 x 50 cm. Foto: Eivind Lauritzen, Galleri F 15.