Galleri F 15

Åpning av Julian Opie: JO.VR/GF15@Moss

21. okt 2023

Velkommen til åpningen av utstillingen JO.VR/GF15@Moss av Julian Opie!

Den britiske kunstneren Julian Opie viser nyproduserte verk i sin separatutstilling som vises i Galleri F 15 fra 21. oktober – 6. mars.

I utstillingen JO.VR/GF15@Moss får publikum muligheten til å oppleve arbeidet til den internasjonalt anerkjente kunstneren Julian Opie i gallerirommene og utendørs på Alby, i både virkelige og virtuelle rom. En flokk av LED-kråker hakker rundt i Albyskogen, galleriet er befolket av Opies fargerike fotgjengere, og en VR-installasjon lar besøkende tre inn i et alternativt gallerirom med animerte installasjoner.

Gjennom å alltid utforske forskjellige teknikker, både nyskapende og eldgamle, leker Opie med måter å se på ved å omtolke hverdagslivets vokabular; hans reduktive stil fremkaller både en visuell og romlig opplevelse av verden rundt oss.

Ved å hente inspirasjon fra klassiske portretter, egyptiske hieroglyfer og japanske tresnitt, så vel som offentlige skilt, informasjonstavler og trafikkskilt, kobler Opie det rene visuelle språket i det moderne livet sammen med det grunnleggende i kunsthistorien.

Utstillingen åpner lørdag 21. oktober kl. 11:00, det offisielle åpningsprogrammet starter kl. 14:00

ÅPNINGSPROGRAM

Gratis inngang.

Les mer om utstillingen.

Foto: Julian Opie. Walking in Knokke 6. 2021