Galleri F 15

Kunstnersamtale: Kristin Tinsa Sæterdal

6. apr, 13:00

Vi møter kunstner Kristin Tinsa Sæterdal i samtale med kurator og kunstnerisk leder Maria C. Havstam i verket «Space Debris».

Billedveven «Space Debris» tematiserer de enorme mengder romsøppel som går i bane rundt jorden og truer satellitter og romstasjoner. Romsøppel kan være rester av gamle satellitter, raketter, verktøy, malingsflak og eksos. Verket vises i utstillingen «I de rette hender – Tendenser 2024 Nordisk kunsthåndverk». Den 46. utgaven av Tendenser undersøker materialitet, håndens arbeid og kunstnerisk ytring gjennom tekstilkunst, og er kuratert av Havstam og Anne Klontz.  

Samtalen blir gjennomført i utstillingen, og vil ta sitt utgangspunkt i verket, gi et innblikk i Sæterdals kunstnerskap og metode.

Det er gratis å delta på arrangementet, men krever påmelding.

Sikre din plass her:

Abonner på Galleri F 15s nyhetsbrev for å få informasjon om våre utstillinger og aktiviteter. Sendes ca en gang i måneden.

Kristin Tinsa Sæterdal (f. 1963, Norge) er kjent for sine arbeider med motiver inspirert av populærkultur og science fiction. Hun tematiserer menneskets forhold til teknologi og enkeltmenneskets forhold til komplekse samfunnsspørsmål. Sæterdal er utdannet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og har en to-årig billedvevutdanning fra OsloMet. Arbeidene hennes finnes i samlingene til bl.a. Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Norges Bank, Det Norske Cyberforsvaret og Utenriksdepartementet. Sæterdal ha hatt en rekke separatutstillinger i Norge og har deltatt på en lang rekke juryerte gruppeutstillinger i utlandet. Hun har ti-årig arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend, 2019-29.