Galleri F 15

Turist i egen by – på Alby

4. mai, 11:00

Velkommen til å være turist på Alby! Galleri F 15 inviterer til en koselig dag med gratis inngang, kunstformidling i utstillingen I de rette hender, og et utendørs kunstnerverksted for alle aldre.  

PROGRAM 

11:00-17:00 

12:00-15:00 

Om verkstedet

Tekstilkunstner Hilde Frantzen inviterer store og små i et kreativt vev-verksted i skogen. Inspirert av tanken om at alt kan veves bruker vi kunstige og naturlige materialer fra strand- og skogrydding i et felles arbeid, vevd mellom trærne.

Hilde Frantzen (f. 1982) er tekstilkunstner bosatt i Oslo. Hennes arbeider henter både råmateriale og motiver fra naturen. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, med en Bachelor fra tekstilavdelingen og en Master fra Kunstakademiet. De senere årene har hun stilt ut ved blant annet Høstutstillingen, Contextile Biennalen i Portugal, Vest og Øst- landsutstillingen, Babel Visningsrom for kunst i Trondheim, Soft Galleri i Oslo, Galleri Svalbard, BOA, KRAFT og Trondheim Kunstforening. Hun har deltatt på Kunsthåndverkernes Årsutstilling to ganger.

Om utstillingen

I de rette hender – Tendenser 2024 – Nordisk kunsthåndverk
23. mars – 12. juni

Den 46. utgaven av Tendenser undersøker kunsthåndverkets materialitet, håndens arbeid og kunstnerisk ytring gjennom tekstilkunst. Å arbeide med hendene anses å være et dominerende verktøy i samtidens kunsthåndverk. Hånden formidler kunnskap, tradisjon, omsorg, fellesskap, motstand og utvikling. Disse rike ideene kommer fra en lang historie, men bidrar samtidig til å definere nåtiden.

Utstillingen viser arbeider av kunstnere basert i Finland, Norge og Sverige, som gjennom sine hender ytrer seg om utfordringer knyttet til politikk og samfunn. Samtidig minner de oss om at løsninger kommer fra idéer og skaperkraft. I denne konteksten er ikke kunstnerne kun formidlere av verden rundt oss, men også guider som viser oss muligheter som bare kan bli funnet i de rette hender.

Kunstnerliste:
Henna Aho (Finland), Marsil Andjelov Al-Mahamid (Serbia/Norge), Kristina Austi (Norge), Lisa Englund (Sverige), Brit Fuglevaag (Norge), Tore Magne Gundersen (Norge), Ida Suvituuli Immonen (Finland/Norge), Kamil Kak (Polen/Norge), Esse McChesney (Sverige), Hanna Oinonen (Finland), Inger Johanne Rasmussen (Norge), Hilde Skancke Pedersen (Norge), Kristina Skantze (Sverige), Maja Stjärna (Sverige), Kristin Tinsa Sæterdal (Norge).

Kuratert av Maria C. Havstam og Anne Klontz

Tendenser2024 Lav 15

Foto: Ingeborg Øien Thorsland.