Galleri F 15

Ann Iren Buan

3. okt - 22. nov 2015

The Wait

Ann Iren Buan er en ettertraktet ung kunstner som har høstet stor anerkjennelse innen kunstfeltet. Hun stiller ut i inn og utland, og deltok nylig i Astrup Fearnley Museets gruppeutstilling Ny Norsk Abstraksjon. Kunstmagasinet Billedkunst (nr. 2, 2015) omtales hennes Drifters, to gigantiske papirskulpturer hengende i lærreimer fra taket, som et av denne utstillingens høydepunkter. Punkt Ø ble oppmerksom på Ann Iren Buan i 2011, under masterutstillingen for Kunsthøyskolen i Oslo. Det er med glede at vi nå ønsker velkommen til hennes utstilling The Wait.

The Wait

Tegnemediet er det primære omdreiningspunktet for Ann Iren Buan. I studietiden startet hun med et figurativt uttrykk, og hun la stor vekt på tekniske ferdigheter og utforskning av papirets egenskaper og ulike tegneverktøy. Etter hvert beveget hun seg over i abstraksjon og undersøkelser av materialitet.

Gjennom tegninger, mettet av pastell, utfordrer hun gjerne grensen mellom tegnemediet og skulptur. Selve tegneprosessen er tidkrevende og fysisk. Papiret utsettes til tider for røff behandling, blant annet ved bruk av pussemaskin og rå muskelkraft. Hun skaper sår, rifter og andre ødeleggelser. Etter at arbeidene er vist i én utstilling, resirkuleres de ofte inn i nye verk, noe som er med på å skape kontinuitet.

På Galleri F 15 presenterer Ann Iren Buan nye arbeider, skapt i nær relasjon til utstillingsrommene. Arbeidene kan betraktes som subjekter som opptar rommet i likhet med betrakterens kropp. Denne opplevelsen blir særlig tydelig i en stor skulptur hvor papir fra enorme ruller får en skulpturell karakter. Tegning på tegning er limt sammen og skaper en solid enhet. Skulpturen er montert på gulvet i midtrommet i galleriets første etasje, og møter publikum som en kraftig, men samtidig subtil konkav vegg, eller flate. Skulpturen står der nesten som en ruin med spor av tid og slitasje, en ugjenkallelig bevegelse mot forfall. 

Utstillingen er støttet av Kulturrådet, BKV og Statens utstillingsstipend.

Biografi

Ann Iren Buan (f. 1984, Stjørdal) er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og China Art Academy, Hangzhou.Buan har hatt separatutstillinger på blant annet Kunstnerforbundet og Akershus Kunstsenter. Kommende utstillinger inkluderer Artissima (Italia), Stavanger Kunstmuseum og A Palazzo Gallery (Italia).

 Kurator: Maria C. Havstam

 

The Wait. 2015 Foto Ingeborg Øien Thorsland

Foto: The Wait. 2015 Foto: Ingeborg Øien Thorsland

Utstillingstekst Av Ulekleiv