Galleri F 15

Temperature Tuning (for Moss)

27. nov 2020 - 21. mar 2021

Temperature Tuning (for Moss) er et lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

Lysverket er laget for den mørkeste tiden av året og lyser opp Værlegata ved Moss stasjon fra solnedgang til soloppgang. Verket presenteres på tre 50 meter lange paneler på spuntveggen og kan ses fra mange ulike steder i området, både til fots og fra bil.

Oredsson er invitert til å skape verket for kunstveggen av Galleri F 15 i samarbeid med Bane NOR og inngår i en serie med prosjekter som startet i 2019. Under MOMENTUM10 – The Emotional Exhibition var det den franske kunstneren Pauline Fondevila som stod for dekorasjonen og høsten 2020 har kunstner og journalist Charlotte Thiis-Evensen vist stillbilder fra videoverket Adrift parallelt med utstillingen Noe må gjøres på Galleri F 15.

Kunstnerintervju med Jakob Oredsson

Foto øverst: Vegard Kleven / Galleri F 15 | Video: Eivind Lauritzen / Galleri F 15