Galleri F 15

Temperature Tuning (for Moss)

17. jan - 21. mar 2020

Temperature Tuning (for Moss) er et nytt lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

Lysverket er laget for den mørkeste tiden av året og lyser opp Værlegata ved Moss stasjon fra og med solnedgang til klokken 22 hver dag ut mars måned 2020. Verket presenteres på tre 50 meter lange paneler på spuntveggen og kan ses fra mange ulike steder i området, både til fots og fra bil.

Oredsson er invitert til å skape verket for kunstveggen av Galleri F 15 i samarbeid med Bane NOR og inngår i en serie med prosjekter som startet i 2019. Under MOMENTUM10 – The Emotional Exhibition var det den franske kunstneren Pauline Fondevila som stod for dekorasjonen og sommeren 2020 er kunstner og journalist Charlotte Thiis-Evensen invitert inn i utstillingsserien parallellt med at hun viser jubileumsutstillingen Noe må gjøres på Galleri F 15.

Kunstnerintervju med Jakob Oredsson

DSF8852 HDR