Intermediary Stages of a Never-Ending Process

Dette er tittelen på utstilling. Kan du oversette den? Hvorfor har utstillingen fått dette navnet tror du? Kanskje du forstår tittelen bedre når du har sett utstillingen og gjort noen av oppgavene i utforskerposen?

Snakk gjerne med personen i resepsjonen for litt hjelp.

01 Kjell Varvin, 20201104, 2020. Blyant Og Akryl På På Papir, 70×100 Cm

Kjell Varvin - 20201104 (2020)

Viktige begreper og ord

Abstrakt kunst tar utgangspunkt i former fra virkeligheten. Ofte bruker kunstneren geometriske former når de lager abstrakt kunst.

Komposisjon brukes ofte om musikk, men vi kan også se det i kunsten til Kjell Varvin. Komposisjon betyr å sette sammen ulike objekter til noe større. Det kan også være en rytme i kunstverket.

 

Varvin Gf15 (9 Of 37)

Geometriske former

Gå til det midterste rommet i 2. etasje i utstillingen.

Hvilke geometriske former og linjer ser du i installasjonene? Se om de er harde eller myke i formen. Kanskje du til og med kan høre komposisjonen?

Varvin Gf15 (29 Of 37)

Gå litt rundt i utstillingen. Hvilke farger bruker kunstneren Kjell Varvin? Er fargene varme eller kalde?

Varvin Gf15 (7 Of 9)

Gå til rommet bak resepsjonen i først etasje. Let etter linjer som er loddrette (vertikale), vannrette (horisontale) og diagonale.

Varvin Gf15 (8 Of 13)

Stabil/ustabil

Kjell Varvin jobber med variabler.  Gå til rommet som er til høyre i 1. etasje. Kan du se forskjellige variabler av samme form i kunsten hans?

Varvin Gf15 (3 Of 7)

Gå opp i andre etasje, og inn i det store midtrommet, så til høyre. Stå i dette rommet og se gjennom det store midtrommet videre til rommet helt på andre siden.

Kan du se noen likehetstrekk i de tre forskjellige rommene? Gå på skattejakt!

Kjell Varvin, 20200620b, 2020 Foto Kjell Varvin

Kjell Varvin - 20200620b (2020). Foto: Kjell Varvin

Lek at du er kunstformidler. Velg et kunstverk i utstillingen. Forklar hva du ser for den du er sammen med. Bruk ord som abstrakt komposisjon, geometriske former, varme og kalde farger, linjer og rytme.