Galleri F 15

Katie Paterson – Eviggrønn

28.mai - 5.okt

Katie Paterson, født i Glasgow 1981, regnes som en av de ledende kunstnerne i sin generasjon som arbeider i sjiktet mellom kunst og vitenskap. I samarbeid med forskere fra hele verden, skaper hun poetiske kunstverk der vår plass på jorden settes i sammenheng med geologisk tid og naturens endring.  Kunstverkene utvikles gjennom sofistikert teknologi og spesialkompetanse for å skape en intim, poetisk og filosofisk relasjon mellom mennesker og det naturlige miljøet.

På Galleri F 15 presenteres flere nye kunstverk, og et utvalg tidligere arbeider, inkludert filmen Future Library, som presenterer det hundreårige kunstverket ved samme navn, utviklet for Oslo kommune. Tusen trær er plantet i Nordmarka. Disse skal om hundre år felles, og bli til papir til en antologi bestående av hundre bøker skrevet av hundre forfattere.

Katie Paterson har stilt ut internasjonalt, fra London til New York, Berlin til Seoul, og verkene hennes har vært presentert i store utstillinger, inkludert Hayward Gallery og Tate Britain, London; Kunsthalle Wien; MCA Sydney; Guggenheim-museet, New York; og The Scottish National Gallery of Modern Art, Edinburgh. Katie Paterson har vunnet kategorien Visual Arts i South Bank Awards 2014, og er æresstipendiat ved Edinburgh University.