Galleri F 15

Unn Fahlstrøm stiller ut i Værlegata ved Moss stasjon

14. des 2021 - 1. mar 2022

Serien Vintersolverv returnerer til spuntveggen i Værlegata ved Moss stasjon når Unn Fahlstrøm fyller de tre 50 meter lange panelene. Fahlstrøm har tatt utgangspunkt i sitt arbeid med tekstil, men jobber denne gangen med lys og farger, i motsetning til sitt vanlige mørke sort-hvite i tråd. Seriens mål er å lyse opp hverdagen i den mørkeste tiden på året.

Utstillingen består av avfotograferinger av trådbaserte tekstilarbeider, som viser rette hvite parallelle tråder som er sydd inn i et oppspent sort lerret. Strukturen som oppstår, skaper vibrerende flater som imiterer den hvite støyen i et analogt videobilde. Denne vibrasjonen forsterkes i utsmykningen, og skaper et brus når det opprinnelige motivet fragmenteres og fargekombinasjoner erstatter de sort-hvite linjekomposisjonene.

Oversikt #1 3

Om kunstneren
Unn Fahlstrøm er utdannet ved Statens kunstakademi, og har 20 år bak seg som aktiv billedkunstner. Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, og er representert i flere store offentlige og private samlinger. Hun flyttet nylig tilbake til Moss og er for tiden aktuell med en serie utstillinger på House of Foundation.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Bane NOR. Tidligere har kunstnerne Pauline Fondevila, Jakob Oredsson og Charlotte Thiis-Evensen vist kunst på spuntveggen.

Fahlstrom 2

Fahlstrom

Fahlstrom 3

Foto: Eivind Lauritzen