Den franske kunstneren Pauline Fondevila kombinerer tegning og tekst og frembringer således en poetisk atmosfære av muligheter med sine tegninger fra serien Into the Sea You and Me. Ord og bilder kan befinne seg på et papir, men de kan også oppstå på seilene til en seilbåt. Under MOMENTUM10 organiserte Fondevila en forestilling med 20 seilbåter, hvor hun malte alle seilene. Båten blir en mulig fantasi, en mulighet til å flykte inn i en annen virkelighet på samme måte som barna observerer verden. Det er barn som avgjør hvor båtene skal bevege seg, og på denne måten skaper de tilfeldig poesi på sjøen. Det er også tegninger av Pauline Fondevila på Galleri F 15, med lignende ord og bilder som på seilene, hvor vi ser referanser til sjørøvere, sanger, fluktmåter og imaginære steder.

Pauline Fondevila Web5

BIOGRAFI
Pauline Fondevila (1972) fra Le Havre i Frankrike har studert litteratur og kunst. Hun bodde i Barcelona i fem år, og i 2007 flyttet hun til Rosario, Argentina hvor hun fremdeles bor. Hennes arbeider er innkjøpt til et antall private og offentlige samlinger, og de er jevnlig vist på internasjonale utstillinger og kunstmesser.

Siden 2005 er hun representer av Estrany de la Mota Gallery (Barcelona) og mer nylig av Diego Obligado (Rosario). Hun er opptatt av tegning, men skriver også noveller. Hun har publisert “A House and a Drum” (2014) og “Five Days in Colón City” (2018), begge gjennom forlaget Ivan Rosado. Hun er medlem i musikkgruppen Perro Fantasma.

Hennes arbeid “The Promise by the Sea,” vist på MOMENTUM10, ble først gang presentert i Frankrike i 2010, som en del av Le Havre-biennalen. Siden da har verket blitt vist i ulike kontekster (festivaler, utstillinger, kulturelle arrangementer og sportsarrangementer), landskaper (hav, sjøer, elver og kanaler) og på mange språk (fransk, flamsk, italiensk, spansk og nå norsk).

Pauline Fondevila Web7

Foto: Texas AS © Punkt Ø