Den norske kunstneren Eirik Senje jobber med et bredt spekter av kunstneriske uttrykksformer, blant annet skriving, tegning, maling, skulptur og installasjon, men til syvende og sist er det ideen som ligger til grunn for hans valg av medium. I anledning Momentum10 presenterer Eirik Senje åtte pastellmalerier fra serien Generative Exception, hvor han på subtilt vis refererer til kunsthistoriske motiver i figurenes landskaper og positurer. Senje er opptatt av skisseprosessen, hvor de kunstneriske emosjonene raskt kommer til uttrykk.

Figurene på tegningene inviterer oss inn i sine uferdige omgivelser. Verkene kan oppleves som et moderne drømmelandskap hvor åndelige og mytologiske ideer tar form. Eirik Senje gir oss muligheten til å tenke over at det både finnes en kritisk og en håpefull side ved situasjoner som dreier seg like mye om individet som om ideer om verden som kan utdypes i fellesskap.

88

Foto: Ingeborg Øien Thorsland © Punkt Ø | Vegard KIeven © Punkt Ø

BIOGRAFI
Eirik Senje (1982) er basert i Oslo hvor han også har gjennomført bachelor- og mastergrad ved Kunstakademiet. Hans kunstneriske praksis tar en rekke ulike former, inkludert skriving, tegning, maleri, skulptur og installasjon.

Hans siste utstillinger inkluderer «Other Humans», på Galleri K (2018, Oslo) og «Evidence» på Kunstnerforbundet (2018, Oslo). Senje har også vært representert i gruppeutstillinger som Skulpturbiennalen, Vigelandmuseet (2017, Oslo), Kunsthall Oslo (2017, Oslo), Tegnebiennalen, (2016, Oslo), 1857 / Paramount Ranch (2016, Los Angeles), Trafo Kunsthall (2015, Asker), QB Galleri (2015, Oslo) og KUBE Museum (2015, Ålesund). Eirik Senje var en av medarrangørene av det nå nedlagte visningsrommet Kazachenko’s leilighet i Oslo. I 2019 hadde Senje et gjesteopphold på the WIELS Contemporary Art Centre residenser program i Brussel.

Kunstnerens nettside