I trappegangen mellom de to etasjene i Momentum kunsthall kan vi lytte til sangen The Promise by the Sea, som er skrevet og fremført av den franske kunstneren Pauline Fondevila. Kunstneren beskriver verket som et mobilt manifest, en kollektiv drøm og en fluktplan. Sangteksten er en kombinasjon av andre sanger, gjenkjennelige steder og slagord fra mai 1968, med referanse til en periode med indre uroligheter i Frankrike. En enkel sang kan fremkalle en følelse og være med oss i lang tid. Fondevila jobber med narrative konstruksjoner for å kunne hoppe inn i en fantasi som gjenspeiler et ønske om å føle.

Du kan høre sangen i Spotify

Videre presenterer hun tegninger og dokumentasjon fra den koreografiske forestillingen med seilbåter som finner sted under åpningen av Momentum10 ved Galleri F 15. Sangen, The Promise by the Sea, er forbundet med deler av seilbåtperformansen.

Pauline Fondevila Web7

Foto: Texas AS © Punkt Ø | Foto over: Vegard KIeven © Punkt Ø

BIOGRAFI
Pauline Fondevila (1972) fra Le Havre i Frankrike har studert litteratur og kunst. Hun bodde i Barcelona i fem år, og i 2007 flyttet hun til Rosario, Argentina hvor hun fremdeles bor. Hennes arbeider er innkjøpt til et antall private og offentlige samlinger, og de er jevnlig vist på internasjonale utstillinger og kunstmesser.

Siden 2005 er hun representer av Estrany de la Mota Gallery (Barcelona) og mer nylig av Diego Obligado (Rosario). Hun er opptatt av tegning, men skriver også noveller. Hun har publisert “A House and a Drum” (2014) og “Five Days in Colón City” (2018), begge gjennom forlaget Ivan Rosado. Hun er medlem i musikkgruppen Perro Fantasma.

Hennes arbeid “The Promise by the Sea,” vist på MOMENTUM10, ble først gang presentert i Frankrike i 2010, som en del av Le Havre-biennalen. Siden da har verket blitt vist i ulike kontekster (festivaler, utstillinger, kulturelle arrangementer og sportsarrangementer), landskaper (hav, sjøer, elver og kanaler) og på mange språk (fransk, flamsk, italiensk, spansk og nå norsk).