Den spanske kunstneren Pepo Salazar har skapt en ny skulpturinstallasjon til Momentum10, med tittelen Frozen. Verket fremhever hvordan noen bilder er en del av en felles universell fantasi som er til stede overalt i form av en estetisk konstruksjon som omgir og beroliger oss. For eksempel kan bildet av en Passarella-gondol i Venezia henge i et restaurantlokale, på tannlegens venterom, på veggen i en møbelbutikk eller i en ramme som er til salgs. Pepo Salazars kunstnerpraksis er mangfoldig og eklektisk, og det er ingen tematisk sammenheng mellom verkene hans; han er snarere opptatt av hvordan overfloden av sammenhenger kan (eller ikke kan) skape en fornemmelse av nærværende virkelighet. Fortellingen som automatisk utgår fra disse kulturelle enhetene, blir forstyrret i utstillingen og avslører hvordan enkelte ikonografiske konstruksjoner kan bli gjort til objekter utenfor sitt element.

Pepo Salazar4

BIOGRAFI
Pepo Salazar (1972), født i Vitoria-Gasteiz i Baskerland, Spania bor og arbeider i dag i Paris, Frankrike. Han jobber med objekter som bærer spor av subjekter og kombinerer fotografi, video, installasjon og gjenstander i sine arbeider. I prosessen manipuleres betydningen av presentasjonen for å introdusere et kritisk blikk. Slik beskriver ikke Pepo Salazar arbeidene sine ut fra mening, men ut fra hvordan de forstås.

Kommende soloutstillingen inkluderer Sabot Gallery, Cluj-Napoca; Cordova Gallery, Barcelona; og DUU Radio, Unités Radiophoniques Mobiles, Paris.

Verk av Pepo Salazar har tidligere blitt vist på Le Centquatre, Paris, 2018; ARCO 2016, Madrid; Den spanske paviljongen under den 56. Venizia-biennalen i 2015.

Kunstnerens nettside

Pepo Salazar5

Pepo Salazar6

Alle foto: Vegard KIeven © Punkt Ø