Billedkunstner og kulturskolelærer Svanhild Rhodin er den tredje i rekka som fyller Sylinderpaviljongen (2021) under MOMENTUM 11. Paviljongen er laget til årets biennale av S-AR og har i løpet av sommeren vært en arena for medvirkning og horisontalitet som er viktige temaer for utstillingen. Rhodins prosjekt er stedsspesifikt tilknyttet Jeløyas kystlinje og knyttet til en av de viktigste politiske diskusjonene i vår tid og årets valgkamp, nemlig miljø.

Du kan se prosjektet fram til 23. september.
Paviljongen er døgnåpen.

CylinderSR 7

Kunstneren forteller selv om prosjektet:
«Havet forener alt, vann er hovedbestanddelen i oss alle. Plastikk som vi finner utenfor Moss kan ha kommet fra helt andre steder i verden. Jeg samler alltid plast når jeg går langs sjøen, eller i naturen generelt. Plasten jeg finner langs sjøen i fargene fra oransje til rødtoner sparer jeg på. Langs sjøen ved galleri F 15 fant jeg en liten rød kork og en oransje fiskebøye. Jeg har alltid vært fascinert av koraller og laget flere installasjoner der plasten nesten likner rødoransje korallrev. Korallrev er som regnskogene på land. Jeg lager dermed det som bygger havene opp med noe som dreper dem. Dualiteten mellom liv og død. Mulighetene, men også destruksjon. I sylinderpaviljongen vil jeg lage en rød linje som innhegner sirkelen.»